Mobilbillettene er alt i Norge

VG skriver i dag at tiden for papirbilletter er for lengst forbi og henviser til et flyselskap i USA. Det som ikke nevnes, men som er veldig interessesant er at mobilbilletter brukes i Norge i dag og det er lovendringer på vei som vil gjøre det veldig interessant å bruke billetter og kuponger på mobilen.

På seminaret Max Marketing Mix, lanserte InCent mobilkuponger. Dette er en identisk tjeneste som blir omtalt i VG i dag. Kort fortalt fungerer tjensten på denne måten.

1. Utsendelse av Billett

Deltager/kunde mottar en SMS med en link. Ved å trykke på linken, kommer man til en landingsside med selve mobilbilletten.

2. Scanning av billett

Ved fremvising av billett, leses billetten av med en vanlig strekkodeleser. En slik leser koster opp mot 4.000 kroner, men rimeligere modeller til kan også brukes.

3. Behandling av data

Etter scanning, kan dataen som ligger lagret i billetten brukes på ønsket måte. På Max Marketing Mix, brukte vi dataen til å få fram hvem som ankom, firmanavn og bordplassering til de 10 siste gjestene. Alt på real tid.

Den 28.november blir det med stor sannsynlighet vedtatt ny markedsføringslov. Et sentralt punkt er tilgift og bruk av kuponger. Den nye loven vil etter mine kilder bli iverksatt tidlig i 2009 og åpne opp for et velde bruk av slike tjenester som beskrevet over. Billetter, kuponger, rabatter mm.

Ønsker du en lignende tjeneste eller ønsker å vite mer om lovgivning, bruk eller hvordan komme i gang? Ta kontakt med meg personlig og jeg kan sende deg mer informasjon.

geir@incent.no

Jommen var det ikke en ny sak iVG om det i dag. Tydelig en heit sak. Se også siste bloggpost om «ny markedsføringslov vedtatt»om mulighetene nytt lovverk gir rundt bruk av mobilbilletter.

Ny sak i Teknisk Ukeblad

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s