Den som ikke spiller på lag skal ikke få være med å leke

Så har det skjedd igjen. En liten tulleaktør misbruker mobilreklame og skader seg selv spesielt og bransjen generelt. Når skal man forstå at mobilreklame må spille på lag med forbruker for å få effekt. Jeg fatter det ikke. Mobilreklame kan være ufattelig effektivt, men gjør man som i dette eksempelet ødelegger det merkevaren fullstendig. La meg forklare.

Dette skjedde i natt

En fullstendig useriøs annonsør (ønsker ikke nevne navn for å gi noen form for omtale som kan føre til mer publisitet av bedriften) sender ut SMS-reklame til en betydelig andel mennesker. Antall er for meg fortsatt ukjent, men skal prøve å finne ut.

Annonsøren gjør alt som kan gjøres galt:
– Innhenter ikke samtykke
– Det går ikke klart fram hvem som er avsender
– Sender ut midt på natten

Det bryter mot alle slags lover, regler, normer og normale sosiale spilleregler som finnes. Arg.
For å presisere. Verken InCent eller noen andre seriøse aktører jeg kjenner til i bransjen hadde noe med denne utsendelsen å gjøre. Når jeg får vite hvem det var, vil jeg selvsagt revurdere mitt syn på de skyldige fullstendig.

Effekt

Ønsket effekt: billig massemarkedsføring

Faktisk effekt:
– Klagestorm
– Betydelig svekket merkevare
– Generelt dårligere oppfatning av bransjen.

Mobilen er et personlig medium. Dersom du ikke spiller på lag med forbruker, skader det så ufattelig mye mer enn det gagner. Det er for å forsvare slike bedrifter som dette fra seg selv at det finnes lover og regler. Bransjenormen på mobil også absolutt til det beste for annonsøren. Desto snillere gutt du er, desto bedre går kampanjen. Driver du og skvalter med selv det minste markedsbudsjett, må man forstå det her.

Tiltak for å stoppe de uvitende

Så hvordan skal man stoppe tullingene som gjør alt for å ødelegge for både seg selv og oss som vil utnytte de store fordelene ved direktereklame på mobil.

Som leder av mobil-nettverket til Norsk Direkte Markedsføring på mobil, skal jeg både ta kontakt med Forbrukerombudet samt forsterke oppfrodringen til bransjen å samle seg og stå bak våre felles
bransjenormer. Jeg skal virkelig også sette mine krefter til å få kraftige sanksjoner til de uvitende.

Kommer tilbake til den her når sinnet har lagt seg. Må vel også vurdere å henge ut de skyldige for å skremme andre fra å ta de i bruk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s