Mobilvirus – hva skjer?

Så kommer det flere skremmeskudd om mobilvirus. VG advarer med at I år kommer mobilvirusene og Dagbladet med at SMS hacker alle iPhones. Selvsagt en tabloidisert fremstilling og et skremmeskudd. Er det fare for deg som vanlig forbruker å få virus?
Oki, de er ikke helt på viddene. Mobilen blir mer og mer en bærbar modul med alle slags tekniske finesser man kan tenke seg. Det man kan gjøre på internett, skal man kunne gjøre på mobilen. Verden går den veien. Men for en stakkars forbruker som leser en sak om at «nå kommer de store stygge mobilvirusene og tar deg», kan bli uforholdsmessig skremt.

Det er verdt å poengtere når man kan få mobilvirus. Kort sagt, man må koble seg på nett på en måte for å få virus. Ved vanlig tale og SMS får man ikke virus. Bruker du ikke mobilt internett, får du ikke mobilvirus. Det er først når man begynner å nærme seg det vanlige mobilnettet, det åpner seg en liten mulighet. Da blir mobilen en liten pc og virus sprer seg på samme måte som på vanlig internett, primært ved at man laster ned vedlegg, programmer etc.

Som en tommelfingerregel, bruk de samme forholdsreglene som du gjør på internett, ikke last ned filer fra steder du ikke stoler på. Følger man det, trenger man ikke gå rundt å bekymre seg i hjel.

I tillegg anbefales et absolutt glimrende program som hjelper deg med all sikkerhet og lagring av data du trenger på mobilen:
– Ta backup av alle nummer/meldinger/bilder/filer/logger på mobilen.
– Låse mobilen om den blir stjelt selv om tyven bytter SIM-kort.
– Overføre filer fra gammel til ny telefon
– Få tilbake alle nummer/meldinger/bilder/filer når telefonen blir stjelt
..og masse mer moro.

InCent er leverandør i Norden for tjenesten. Ta kontakt om det er av interesse. Knallbra saker.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s