TV2 sender live-TV på Facebook

På fredag hadde Norske Talenter årets første live-sending. Jeg og  TV2 gjennomførte under sendingen det som kommer til å bli starten på en medierevolusjon. I hovedrollene:  Alex Rosén, Facebook  og en mobiltelefon.

Dersom du ikke har fått det med deg. Norske Talenter er et talent-show der alle kan framføre hvaenn de vil og det norske folk skal stemme fram Norges største talent. Sist fredag var det årets første live-sending.  Det med høyest interesse er nok allikevel det som skjedde backstage, på Facebook og på Alex Rosén sin mobiltelefon.

Alex Rosén røper vinnerne på Facebook. Klikk på bilde for mer.

Konsept basert på Alex-TV

TV2 å tiltrekke seg større oppmerksomhet og la seerne få et innblikk i hva som skjer bak kulissene. Antagelsen er at interaktivitet øker sannsynligheten for flere seere og antall stemmer. Ideen var basert på Alex Rosén. I Alex-TV sender Alex små filmsnutter direkte fra sin mobiltelefon til facebook og sin egen web-side. På kun tre uker uten noen form for reklame, fikk Alex-TV over 13.000 fans og vokste forbi Norske Talenters egen fan-side i størrelse. Dette er bemerkelsesverdig når man tar i betraktningen at Norske Talenter har stor oppmerksomhet med TV, web og presse, mens Alex-TV ikke en gang har fortalt noen om sin eksistens.

Alex Rosén som stuntreporter – direkte i Facebook

Under årets første semifinale av Norske Talenter, sendte Alex direkte fra sin mobiltelefon før sending, i alle pauser samt rett etter vinneren ble kåret.  Sendingene ble vist samtidig på Facebook og Alex Rosén sine sider på Facebook og  TV2.no. Forsinkelsen var på mellom 1 og 2 sekunder og både bilde og lyd var uten hakking . Alex og Norske Talenter fikk øyeblikkelige tilbakemeldinger fra seere som bra om Grunnet et minutts forsinkelse på TV, ble faktisk vinnerne intervjuet av Alex på Facebook før de ble avslørt på TV2s TV-sending.

Se flere sendinger på TV2.no eller Facebook.

Norske Talenter begynner her å utforske de mulighetene som ligger i mobiltelefon og nye medier. Vi er i ferd med å skape en interaktivitet og TV-sendinger tilpasset den nye mediehverdagen der forbrukere krever personlige relasjoner og deltagelse. Under Alex sine reportasjer får han direkte respons fra seere  uansett hvilken kanal de er i.

Få din egen kommersielle TV-kanal på facebook og mobil
TV2 starter nå det vi tror blir en medierevolusjon. Alle bedrifter og merkevarer kan nå starte egne TV-sendinger ved hjelp av en eller flere mobiltelefoner og bygge kunderelasjoner i facebook, på twitter og andre sosiale medier. Les mer om hvorfor dette er en medierevolusjon i egen bloggpost. 

Les også:

Derfor er Alex Rosén en medierevolusjon
Mobil streaming endrer mediebildet

One thought on “TV2 sender live-TV på Facebook

  1. Tilbaketråkk: Derfor er Alex Rosén en medierevolusjon « Mobilmarkedsføring og mobilreklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s