Apple og Gulltaggen. Ikke bestevenner

Mitt gamle selskap fikk jobben med å lage app´n til Gulltaggen i år. Kanon. Det var en ære og en glede å jobbe med. Men som mange har erfart, det gikk på trynet for Gulltaggen og iPhone. Android app´n kom ut når den skulle. Men iPhone kom ikke gjennom til Appstore akkurat i det Gulltaggen var over. Fantastisk.

Til dere som lurer. Dette er den korrekte saksgangen. Mine kommentarer nederst til hele pakka.

1. April

App´n sendes inn til Apple. Dette skal  vanligvis være mer enn god nok tid for å få app´n i tide. Vanlig behandlingstid ligger mellom 6 og 10 dager. Snittiden under en uke. 

8.april

Vi begynner å bekymre oss for å rekke første dag av Gulltaggen. Sender derfor en anmodning om raskere behandling.

10.april

Vi får beskjed om at vi vil få prioriert behandling. Det vil si at det skal gå ennå kjappere enn vanlig behandlingstid.

15.april

Natt til fredag kl 02:27 er app´n ute. I det øyeblikk de øl-tørste gulltaggere bestiller sin siste enhet for dagen. Da bestemmer apple seg for å ta få app´n ut. Herlig.

Frustrerende?

Vel. Ja. Jeg trodde jeg hadde smakt på frustrasjon i jobbsammenheng, men denne tar kaka. 14 dager tok det fra den ble sendt inn. Fuck it.

Skulle vi sendt inn før? I retrospekt – selvsagt! Vi må legge oss fullstendig flate for at vi ikke tok høyde for at det kunne ta lang tid i godkjenningen. Det gikk utover alle involverte, INMA, deltagere og partnere. Det beklager vi på det aller sterkeste. For alle. Men aller mest – for oss selv. Vi gjorde dette prosjektet for å gi verdi til INMA, gulltaggen og deltagerne. Alt arbeid vi la ned var for å bedre opplevelsen av gulltaggen. At vi skulle ha noen som helst interesse av å drøye prosessen, regner jeg med alle ser på som usannsynlig.

Jeg skal ikke lene meg på at vi var uheldige her. Men hva som tok så lang tid, kan jeg ikke forstå.

Android-app´n var ferdig sammen med iPhone app´n, 1.april. Den ble holdt tilbake til vi skulle få den inn i Appstore. Mandag kveld la vi den ut allikevel, men valgte vi ikke å informere om den da vi vile vente til Apple sin kom gjennom.

En ekstra kjedelig affære var at i app´n lå det gjemt en konkurranse der en vinner kunne stikke av med 100.000 kr i annonsering fra A-pressen. At det ikke ble gjennomført er vanskelig å svelge for oss.

Hva er læringen av dette? Apple gjør som de vil selv, app´er må sendes inn tidligere enn de bør og jeg bør stå til allmenn forlystelse på et pikant sted i reklamebransjen. Hvor det er – vet ei, men kom gjerne med forslag.

/Geir
Forarget, ydmyk og pinlig berørt

PS. App´n ligger ute. Så dersom noen vil inn å se, feel free. At du får en like god opplevelse som du ville fått som om den var ute i tide er en annen sak.

4 thoughts on “Apple og Gulltaggen. Ikke bestevenner

  1. Hei – det var en begredelig historie. Jeg har bare opplevd gjennomsnitt og veldig bra service. Men trakk de den tilbake? Hvorfor?

  2. Vi sendte inn en applikasjon 4. april som ble godkjent 9. april. Hva står det i Status history i iTunes Connect? Noe som kan forklare at det gikk tregt?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s