Knall eksempel på responsivt design

Du har kanskje hørt det nye buzz ordet responsivt design? Det er på de flestes lepper på kurs og seminarer rundt omkring i verden. Det er nok en grunn til det. Det eksempelet her viser deg hvorfor.

I den nye digitale verdenen er det mange skjermstørrelser å forholde seg til. Det som tidligere var enkelt med kun destop og mobil har nå også fått selskap av en rekke ulike nettbrett og mobiler av ymse størrelser. Dette har skapt problemer for utviklere og designere som skal lage gode brukeropplevelser på alle enheter.

Responsivt design er en av løsningene for å forenkle dette. Kort fortalt går det ut på å designe i bokser slik at de samme boksene kan brukes på alle enheter, men på ulikt vis på de ulike skjermene.

En av mine favoritter den siste tiden er en av kundene våre i Fanbooster; Moods of Norway. Sjekk ut http://www.moodsofnorway.com. Tilpass størrelsen på vinduet og du ser hvor smidig den tilpasser seg. Den minste versjonen er den samme som vises på mobil. Gå inn på www.moodsofnorway.com selv og lek deg.

Hjemmesiden til Moods stor skjerm

hjemmesiden til Moods of Norway på liten skjerm

Det er ikke bare coolt, men det gjør også jobben fantastisk mye lettere når det kommer nye terminaler. Som f.eks iPad Mini som selger man skulle tro folk ikke hadde nok dingser fra før av.

Hvordan komme i gang med responsivt design? Det kommer jeg tilbake til.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s