Jeg er også #drittlei

Erik Heisholt er drittlei av sosiale medier.

Jeg er også drittlei.

Jeg er drittlei alle som skriver mobilmarkedsføring i to ord. Mobil markedsføring er plakatbærerne du ser på Karl Johan. De som henger rundt en pinne med påklistra plakater og reklamerer for billige bøker og salg på kjøkkenutstyr.

Jeg er drittlei av papiravisa som forsøpler dørmatta mi hver torsdag. Hva skal jeg egentlig bruke 40 sider med tynt papir og blekksverte til?

Jeg er drittlei TV-reklamer om bind og sjampo som gir glinsende hår. Jeg har dreads. Jeg bruker ikke kam en gang.

Jeg er drittlei av høy musikk på byen. Jeg har store ører, men de er ikke laget for musikk som har til hensikt å dekke over alle forsøk på fornuftige samtaler.

Jeg er drittlei alt hysteri rundt nye mediekanaler i kommunikasjonsbransjen. Det handler fortsatt om å endre atferd og få folk til å kjøpe greiene våre, ikke alle de fine ordene vi bruker.

Jeg er drittlei å pynte meg for å gå på fest i kommunikasjonsbransjen og late som jeg er fryktelig kreativ og vellykket. Jeg vil ikke være noe annet enn han jeg er; han stammende fyren med hettegenser som bare vil ha et lykkelig liv.

Jeg er drittlei av å skrive drittkjedelige kommentarer for å få oppmerksomhet. De tingene jeg har lagd som er lest og delt mest er de meningsløst åpenbare sakene om ting som alle er enige om uansett. De viktige store tankene virker fortapt i lesernes kjedsomhet.

Jeg er drittlei at mutter’n ikke aner hva jeg jobber med. Ingen taktikker ser ut til å fungere bortsett fra ”jeg tjener masse penger, alle syns jeg er kul og noen ganger får jeg til og med betalt for å snakke for mange mennesker”. Æ’kke kult å pynte på sannheten for sitt eget kjøtt og blod.

Jeg er drittlei å ikke forstå alt om hvordan hjernen til dama mi funker. Det hadde vært hendig om jeg forstod bare bittelitt mer om alt som rørte seg inne i jenter-hoder noen ganger.

Jeg er drittlei EDB. Du vet, sånne elektroniske greier som gjør at jeg får uendelig tilgang til porno og et forskrudd syn på sexsualitet.

Jeg er drittlei et fiktivt lykkejag i sosiale medier. Vennene mine har blitt magisk forvandlet til klikkhorer, kommentar-monstere og oppmerksomhetssyke freaks. Tror jommen jeg har blitt smitta selv også. Faen.

Jeg er drittlei av å være drittlei. Dessverre tror jeg ikke jeg klarer å unngå mobilmarkedsføring, TV, papiravis, høy musikk, hysteri, bransjefest, skrive kommentarer, pynte meg, late som jeg er vellykket for min mor, EDB, drite meg ut for dama eller henge i sosiale medier av den grunn. Jeg får heller bare være litt mindre drittlei og bruke mer tid på hva som er fett i stedet.

#fett

13 thoughts on “Jeg er også #drittlei

 1. Fantastisk kommentar, Geir – og absolutt delverdig! 🙂 Jeg er egentlig drittlei alle som er drittlei alt med ujevne mellomrom, men jeg er ikke drittlei deg!

 2. Man blir mye mindre drittlei av å lese sånne innlegg.. Kjenner smilebåndet har forandret ansiktsfasongen, ryggen er rettet, og tanken på at det er andre i denne verden som også lider av samme syndrom er god.. Jeg hilser på min kollega, og smiler bredt…;)

  Ha en fet dag!

 3. Tilbaketråkk: Attersyn 43 | HansPetter.info

 4. Hei Geir.

  Jeg ramla inn på bloggen din via Krogsveen-saken (veldig interessant! Lykke til videre!), og oppdaga deretter denne posten også. Jeg faller for fristelsen til å skrive en kommentar:

  Jeg er enig i konklusjonen din på den måten at det er bortkasta å bruke tid og ressurser på å være drittlei. Akkurat som det er bortkasta å diskutere hvorvidt en ER eller IKKE er dirttlei sosiale medier. JEG er drittlei sosiale medier, så det ville vært ganske ironisk om jeg brukte en masse tid og ressurser på å fortelle (i sosiale og andre medier) hvor drittlei jeg er av sosiale medier…

  Strategien JEG valgte meg allerede for noen år sida, var å unngå/kutte ut/kutte ned på det som gjør meg drittlei og trist og heller bruke tid på det som faktisk gir meg glede. Så ved å kutte ut/ned på TV, nyheter, «sosiale» medier, freppere, kommentarfelter og annet, har jeg fått frigjort en god del tid som jeg kan bruke til å lese bøker,lese tegneserier, skrive, tegne, høre på musikk, lage musikk, spille musikk osv.

  Det er mer igjen å kutte – som fortsatt altfor mange timer med unødvendig PC-, iPad- og mobil(nett)bruk. Men det går den riktige veien. Alt handler om å prioritere det som er riktig for en sjøl.

  Så får heller de som syns at sosiale medier er «the shit» holde på med det til krampa tar dem, så skal jeg holde kjeft og holde meg til mitt. 🙂

  • Takk og velkommen inn 🙂

   Gode tanker. Vi trenger flere slike. Det er vel gitt at vi er ganske så enig.

   Lykke til med å gi slipp på de teknologiske dingsene. Jeg for min del innså nettopp at jeg glemte Mac-laderen på jobben og er spent på hvilke abstinser jeg kan vente de neste timene.

   /Geir

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s